Reservatie Kalender

RESERVEER NU

Uit in Roeselare

Welkom

Welkom in Roeselare, het centrum van West-Vlaanderen. Ontdek een dynamische stad waar het heerlijk fietsen, lekker eten, onbezorgd shoppen, prettig vertoeven en zorgeloos Roeselen is. De ideale uitvalsbasis voor een dag, weekend of week uit in West-Vlaanderen.

 


 

Shopping

Shop ‘till you drop. De winkelstraten en centrumstraten van Roeselare vormen  het grootste shoppingcentrum in openlucht. Een walhalla voor shopping. Van bekende kledingmerken tot kleine originele boetieks: de gezellige steegjes en verkeersluwe straten bieden een leuke mix. In Roeselare noemen we dat simpelweg Roeselen.

 


 

Fietsen

Roeselare is een wielerstad. Hier leeft de koers en het recreatief fietsen. Maak je keuze uit een van de vele fietstochten in West-Vlaanderen, breng een bezoek aan het Wielermuseum, moedig de renners aan tijdens het na-Tourcriterium of neem deel aan West-Vlaanderens Mooiste, de grootste fietsvierdaagse van onze kustprovincie. 

 

 


 

Events, kunst en cultuur

Roeselare is een levendige stad waar altijd wat te beleven valt. Muziek, dans, street art, theater, geschiedenis of sport. Check de evenementenkalender of ga eens langs in cultureel centrum De Spil, het indrukwekkende kenniscentrum Arhus, Museum Alfons Blomme, Directeurswoning, Spiegeltheater, Klokketorenmuseum of Filmmuseum. Je bereikt het allemaal te voet of per fiets vanuit R&Breakfast.

 

 


 

Culinaire smaken

 Het centrum van West-Vlaanderen wordt niet toevallig de groentetuin van Europa genoemd. In het Miummm – Vlaams Huis van de Voeding proef, smaak, ruik en beleef culinair Roeselare zelf. Of ga lekker uit eten. In Roeselare vind je zowel sterrenrestaurants, hippe bars als gezellige bistro’s. Met of zonder een lekkere Rodenbach als aperitief.

 

 


 

Park en natuur

Joggen in het park, wandelen in de vrije natuur, flaneren tussen bomen en water of ravotten in het gras. In Roeselare vind je de natuurdomeinen Sterrebos en Kleiputten met wandel- en looppaden. Ook de stadsparken in het centrum zijn een aanrader.

 

  

Historische wijk Barnum

R&breakfast verwelkomt je in een statig herenhuis in één van de mooiste belle epoque wijken uit de regio. De Roeselaarse wijk Barnum dankt zijn naam aan de passage van het legendarische Amerikaanse circus PT Barnum in 1901. Ontdek de leuke anekdotes en historische verhalen in beeld en geluid. 

 


 

Op pad met een Greeter

Een Greeter is een enthousiaste Roeselarenaar die vrijwillig kleine groepjes toeristen op sleeptouw neemt voor een bezoek aan zijn of haar stad of streek. Dat treft, want gastheer Lex is Greeter in de Leiestreek. Hij toont je de leukste plekjes, gezellige cafés en verrassende locaties in en rond Roeselare. 

 

 


 

Concierge

Hulp nodig bij het plannen van je activiteiten? Gastheer Lex helpt je graag. Met leuke adresjes, tips en advies, maar ook bij het reserveren van tickets of taxi. Bovendien is Lex gecertificeerd wellnessconsulent. Kom helemaal tot rust met professionele massages of spa-behandeling.

 


 

Toerisme Roeselare

Op zoek naar nog meer mogelijkheden? Ook bij Toerisme Roeselare vind je heel wat suggesties op maat. Of ga langs in het Infocentrum in Roeselare.

lees onze algemene voorwaarden