Reservatie Kalender

RESERVEER NU

Nieuws

 • R&breakfast behoort tot netwerk van logiesondernemers Logeren in Vlaanderen - 17-03-2020

  Logo Logeren in Vlaanderen Vakantieland

  Als Voorzitter van LIV Sectorcommissie en uitbater van R&breakfast in Roeselare vond ik het belangrijk dit PERSBERICHT hier te delen delen: 

  LOGEREN IN VLAANDEREN VZW ROEPT OP TOT EXTRA STEUNMAATREGELEN VOOR DE TOERISTISCHE SECTOR

  Leuven, 17 maart 2020

  De toeristische sector lijdt zeer zwaar onder de huidige corona crisis. Als vertegenwoordiger van meer dan 1.200 – kleinschalige – logies pleit de koepelorganisatie Logeren in Vlaanderen vzw voor dringende en duidelijke extra ondersteunende maatregelen voor de volledige logiessector.

  Het regent bij alle logies, zowel bij B&B ’s, hotels als vakantiewoningen, annuleringen. 
  Vele logies sluiten noodgedwongen de deuren, anderen vallen terug op bezettingsgraden tussen de 0 tot 20%. 

  Door de niet-verplichte sluiting kunnen deze logies (voorlopig?) ook geen gebruik maken van de “hinderpremie” die voor andere sectoren wél geldt. Na de mindere wintermaanden volgt nu een periode van quasi geen reservaties én geen bijhorende inkomsten. 

  Logeren in Vlaanderen vzw nam nota van de reeds toegekende ondersteunende maatregelen voor ondernemers, die zeker een hulp zullen zijn. Maar dit volstaat niet om het huidig gebrek aan inkomsten op te vangen. De marges en reserves van - kleinschalige -  logies zijn immers beperkt.

  Daarom roept Logeren in Vlaanderen vzw de beleidsmakers met aandrang op om de logiesuitbaters extra te ondersteunen. Als signaal stellen we voor om de regeling van de “hinderpremie” ook uit te breiden naar alle logies, los van het feit of ze sluiten of niet. Dit sluit qua principe aan bij de restaurants die, ondanks de sluiting, voorzien in afhaalmaaltijden. 

  Bijkomend pleit Logeren in Vlaanderen vzw voor het oprichten van een taskforce, met alle betrokken partners, om een strategie te bespreken en te ontwikkelen voor de herlancering van de sector op langere termijn. 

  EINDE PERSBERICHT


  Contactinfo:
  Wim Verscuren
  Waarnemend coördinator Logeren in Vlaanderen vzw
  Tel. 016 28 60 34 / Mobiel 0485 17 81 10
  wim.verscuren@logereninvlaanderen.be

   

lees onze algemene voorwaarden