Reservatie Kalender

RESERVEER NU

Nieuws

 • IN MEMORIAM - Mietje Bertrem - 14-01-2020


  unnamed-1.jpg

   IN MEMORIAM

   

  In overleg met Raf Corijn en de familie, willen wij langs deze weg het droevige nieuws mededelen dat Michelline Corijn-Bertrem - Mietje - in alle rust en vrede is heengegaan. Herinner haar zoals zij was. De uitvaartplechtigheid was op vrijdag 10 januari 2020 te Izegem en de begrafenis op 13 januari 2020 in intieme familiekring op de Oude Stedelijk begraafplaats te Roeselare.

  Mietje werd geboren in de Bertrem familie, een grote familie in Roeselare. Vele van hen waren ondernemers in Roeselare, de Bertrems waren ook gelinkt aan de schoenindustrie in Izegem.

  In een café-hotel-restaurant in de Gasstraat, Café du Theatre, bracht Mietje een groot deel van haar kindertijd door. Het liberale ziekenfonds was er ook gehuisvest. Het Café du Théatre was gelegen vlak naast de cinema. Mietje blaakte van energie en het verbaasde niemand dat ze interesse had om licentiaat Lichamelijk Opvoeding te studeren aan de Rijksuniversiteit Gent, waar ze tijdens haar studies leerde schermen!

  Na haar studies gaf Mietje les in het Atheneum van Ieper en het Koninklijk Atheneum van Veurne. Uiteindelijk kwam ze thuis in het Koninklijk Atheneum van Roeselare.

  Ze werd oa. Voorzitter van OSKAR, de oud-leerlingenvereniging van het Koninklijke Atheneum Roeselare. Haar reünies waren legendarisch. Ze groeiden uit tot haar bekende reünies op school en later in de Beurs op het Stationsplein. Ze slaagde er ooit in om bijna 1.500 man bijeen te brengen. Ze was een parel van verbinding en netwerken.

  Het idee om een unieke kinderopvang te koppelen aan de school en er een tewerkstelllingsproject aan te verbinden, werd met enthousiasme onthaald en verbaasde ook menig kritisch oog. Het 't Bolhoedje was meer dan 30 jaar een thuis voor 60 kinderen per dag, aangestuurd door 10 medewerkers. Mietje was meer dan eens visionair. 

  De gedrevenheid van Michelline ging verder dan haar job en de vele engagementen voor haar school en sociaal leven in Roeselare. Zo speelde Mietje en Raf Corijn, voormalig gemeente- en provincieraadslid, ook een belangrijke rol bij de oprichting van de afdeling van de liberale partij (PVV nu VLD). Micheline Bertrem werd voorzitster van de Blauwe Vrouwen. Zo liep zij mee in de voetsporen van een familie die eerder geschiedenis schreef in onze stad. 

  Michelline Corijn (88) heeft voor veel mensen in onze stad, gedurende een halve eeuw, veel betekend, dat haar verhaal gewoon verder verteld mag worden. Haar nagedachtenis, in ere te houden, maakte en legde de grond van de ambities van velen, … was het de politiek, de school, het onderwijs en last but not least dat krachtig verhaal van, 't Bolhoedje.

   

  Michelline Corijn was een kracht van sociaal welbevinden in en voor de stad, als leerkracht L.O., als voormalig Voorzitter van Lokale Raad van GemeenschapsOnderwijs (LORGO), Voormalig Eerste Voorzitter van de Scholengroep 26 Mandel & Leie van GemeenschapsOnderwijs, Oprichtster en Voorzitter van vzw 't Bolhoedje (unieke kinderopvang), vertegenwoordiger in de Raad van De Spil en Ere-Voorzitter van de Blauwe Vrouwen (PVV)-RSL, Voorzitter van de Oudleerlingenvereniging OSKAR, vertegenwoordiger in BELVOSUR,...

   

   

  Verder informatie : L. Corijn (haar zoon), Stationsdreef 151, 8800 Roeselare, 0475/410785

lees onze algemene voorwaarden